Skip to content

Kastalyse kennisleverancier voor de gieterij-industrie

coffee-bean-divider

Contact

+316 47 45 63 53
KvK : 68492170

Over ons

Kastalyse is in 1997 opgericht door
ir. Roy Kastelein als kennisleverancier
voor de gieterij-industrie.

Locatie

Kastalyse BV
Laarweg 7
5735 BP Aarle-Rixtel
Nederland

Linkedin

aluminium drop

Hogere Gieterij Technolgie (HGT) opleiding gaat door!
Start is op 7 september a.s.
klik hier voor meer informatie en de download de informatiebrochure met inschrijvingsformulier.
Inschrijven kan nog.

Basiscursus Gieten op 11, 14 en 18 juli is in volle gang.
Vanwege de grote belangstelling komt er na de vakantie weer een sessie van 3 dagen.
Engelstalige versie wordt eind dit jaar weer gegeven.

Welkom bij Gieterijcentrum Kastalyse BV. Dit is ons verhaal

coffee-bean-divider

Gieterijcentrum Kastalyse is in 1997 opgericht door ir. Roy Kastelein met als doel om gietkennis te leveren aan de maakindustrie. Metaalgietkennis is onze kernkwaliteit. Al meer dan 25 jaar worden projecten uitgevoerd, die anderen niet kunnen of willen doen. We werken in teamverband en leveren oplossingen.

Daarbij wordt wetenschappelijke kennis gecombineerd met praktische ervaring op het gebied van vrijwel alle gietprocessen en alle mogelijke legeringen. In samenwerking met ons kennis-netwerk worden projecten georganiseerd op vrijwel elk gebied vanaf procesontwerp, prototype realisatie en leveren van seriegietwerk. Precies daar waar onze toegevoegde waarde wordt gevraagd. Niet meer, niet minder.

Onze gietcursussen en opleidingen zijn populair en worden hoog gewaardeerd op inhoud en interactie. Praktijkverhalen met kennis van zaken, daar draait het om. Voor de Nederlandstalige gieterij-industrie is de HGT (Hogere Gieterij Technologie opleiding) doorontwikkeld. Er zijn nu ook gietcursussen voor inkopers, constructeurs van gietwerk en kwaliteitsmanagers in de Maakindustrie.

Diverse gietprojecten zijn uitgevoerd zoals benchmarks van gietsimulatiepakketten en gietadvies en oplossingen voor gietfouten of technisch/commerciële twistpunten tussen de constructeur en toeleverancier.

Ook zijn er in de afgelopen decennia meerdere innovatie projecten uitgevoerd bij toonaangevende bedrijven. We houden wel van complexe uitdagende cases en bedenken iedere keer wel iets nieuws als dat nodig is.

Vanwege de binding met gesmolten metaal is ook een tingieterij opgezet met een eigen mallen fabricageproces, waarmee extreem gedetailleerd gietwerk mogelijk is.

aluminium drop

Onze cursussen Basiscursus Gieten & Hogere Gieterij Technologie

coffee-bean-divider
Home

Via Gieterijcentrum Kastalyse BV. zijn meedere gieterijcursussen ontwikkeld:

  • HGT Hogere Gieterij Technologie opleiding – post HBO-opleiding tot Gietspecialist. Studiebelasting is 1 dag/week gedurende 1 jaar (ca. 200 uur). Docenten zijn experts op hun vakgebied.
  • Basiscursus Gieten voor constructeurs en in-/verkopers van gietwerk – Een populaire 3-daagse cursus in samenwerking met het Mikrocentrum in Veldhoven. De gehele ontwikkelketen met de voordelen en valkuilen van de meest gangbare gietprocessen voor aluminium en gietijzer worden behandeld. Inclusief gietsimulatie workshop. Eerstvolgende sessie start in maart 2021. Ook beschikbaar als in-house training.
coffee-bean-divider
Populaire 3-daagse gietcursus die de gehele ontwikkelketen dekt. Interactief gegeven met unieke kleurrijke syllabus. Onderwerpen zijn o.a. gietfoutencatalogus, gietprocessen, materiaalkeuze, gietsystemen, gietstuk-kwaliteit, inkoop/co-engineering van gietwerk. Doe zelf gietsimulaties met onze LCC software (workshop) en leer wat goede en minder goede ontwerpen zijn. En hoe slinkproblemen ontstaan en opgelost kunnen worden. Beoordelingen variëren tussen 8,5 - 9. Wordt ook in-house gegeven o.a. Atlas Copco, Royal IHC, BUVO

Basiscursus Gieten

Populaire 3-daagse gietcursus die de gehele ontwikkelketen dekt. Interactief gegeven met unieke kleurrijke syllabus. Onderwerpen zijn o.a. gietfoutencatalogus, gietprocessen, materiaalkeuze, gietsystemen, gietstuk-kwaliteit, inkoop/co-engineering van gietwerk. Doe zelf gietsimulaties met onze LCC software (workshop) en leer wat goede en minder goede ontwerpen zijn. En hoe slinkproblemen ontstaan en opgelost kunnen worden. Beoordelingen variëren tussen 8,5 – 9. Wordt ook in-house gegeven o.a. Atlas Copco, Royal IHC, BUVO
De Hogere Gieterij Technologie- of HGT-opleiding is na de modernisering van het lesmateriaal in 2020 opnieuw post-HBO gecertificeerd. Daarmee is het voortbestaan én de kwaliteit van deze belangrijke kennisopleiding gegarandeerd voor de gieterijbranche én de maakindustrie, die daarvan afhankelijk is.

Hogere Gieterij Technologie

De Hogere Gieterij Technologie- of HGT-opleiding is na de modernisering van het lesmateriaal in 2020 opnieuw post-HBO gecertificeerd. Daarmee is het voortbestaan én de kwaliteit van deze belangrijke kennisopleiding gegarandeerd voor de gieterijbranche én de maakindustrie, die daarvan afhankelijk is.
aluminium drop

Gietsimulaties essentieel voor een goed eindproduct

coffee-bean-divider
gietbaarheid tester