De Oelewagen

De Oelewagen.

Dit is de naam die we onze camper hebben gegeven. Het is een soort verbastering van de straat waar we in wonen…

In 2013 hebben we een camper gekocht. Geen idee of we het leuk vinden, we gaan er gewoon voor en willen er zodoende achter komen of dit iets voor ons is. Veel nagedacht over wat voor soort camper we eigenlijk willen.

Veel was al duidelijk:

  • camper met retro uitstraling heeft de voorkeur, de moderne zijn zulke eenheidsworsten;
  • camper moet klein zijn, we willen gewoon een stad in kunnen rijden en met het verkeer mee kunnen. Parkeren bij supermarkten op grote parkeerterreinen moet ook kunnen, de omvang van de camper mag geen belemmering zijn waar we gaan en staan;
  • een vast bed is voor Peter een belangrijk item, hij heeft geen zin iedere dag weer zijn bed op te maken, ervaringen uit zijn eigen kampeerverleden zijn hier ongetwijfeld debet aan;
  • een alkoof, met zo’n grote puist boven de cabine, vinden we lelijk;
  • een Fiat onderstel, Peter heeft tenslotte een Fiat-tik.

Uiteindelijk is het een Elnagh Sleek 545 uit 1998 geworden, een Italiaans campermerk met een indeling die ons erg aanspreekt.

Oelewagen 2013

Na 5 jaar, met heel veel plezier deze camper gebruikt te hebben wisten we zeker dat we blijven camperen. Het is tijd voor een volgende stap.
In die 5 jaar zijn we ons wensenlijstje blijven evalueren. Wat klopte en wat viel tegen en waar hebben we niet aan gedacht en wat is nou echt belangrijk bij een volgende camper.

Tijdens een van onze campervakanties zijn we toevallig bij een zeer grote camperdealer (HymerWorld in Wertheim) inĀ  het zuiden van Duitsland uitgekomen. Het regende die dag volop, prima om daar een bezoekje te brengen.
Leuk om al die campers te bekijken en checken of ze voldoen aan ons Programma van Eisen van de Oelewagen 2.0.
Hier hebben we de Laika Ecovip 305 gezien, de camper die het meeste vinkjes scoorde op onze wensenlijst, en nog ontzettend mooi ook. De verkoper wilde hem al ons verkopen want deed er gelijk een flink bedrag vanaf, het was het einde van het seizoen…

Sinds we deze camper gezien hadden zijn we thuis door gaan zoeken. Uiteindelijk, na ca. 1 jaar zoeken, heeft dit geresulteerd in de aanschaf van een Laika Ecovip 305 in Stockach, Zuid Duitsland nabij de Bodensee.

Oelewagen oud en nieuw

We houden van het personaliseren van onze camper. Na de invoer heeft de Oelewagen een Nederlands kenteken.
De Oelewagen is geen eenheidsworst meer en gaat nu met de skyline van Amsterdam op zij bast door het leven.

Oelewagen 2018

Via de website houden we al onze belevenissen bij. We proberen van al onze vakanties hier wat indrukken achter te laten.

Peter & Lilian

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *